Polaroil indgår aftale med German Tanker Shipping 

KNI A/S, Polaroil har indgået en ny transportaftale med German Tanker Shipping for oceantransport af brændstoffer til Grønland. Den nye transportaftale er gældende for de næste fem år, årene 2017-2021.

Aftalen blev formelt indgået tirsdag den 4. oktober med underskrivelse af aftalen i København hos Maersk Broker, der er mægler for Polaroil. På vegne af KNI A/S deltog Peter Grønvold Samuelsen, CEO, samt Energidirektør Tage Lindegaard, mens Maersk Broker var repræsenteret ved Senior Direktør Niels Kjeldsen og Direktør Lars Falkenberg.  

Energidirektør Tage Lindegaard:
- Hos Polaroil glæder vi os til samarbejdet med German Tanker Shipping, og vi har tillid til at de kan løfte opgaven på sikker vis, og levere transport til et hel lands befolkning. Det er meget vigtig for Polaroil at brændstofferne bliver importtransporteret til rette tid, og at det gøres så sikkert som muligt, både økonomisk og miljømæssigt.

German Tanker Shipping har fire ens tankskibe i isklasse 1A, og der kan transporteres 45.000 m3 brændstof pr. gang. Det er samme tankskibsstørrelse som oceantransporterne har haft de sidste fem år.

Den første oceantransport med German Tanker Shipping er planlagt til april 2017 med anløb af tankanlæggene i Kangerluarsoruseq og Nuuk.

Grønlands forbrug af brændstoffer gør at der er 4-6 oceantransporter om året. De primære importtankanlæg er i Kangerluarsoruseq og Nuuk. Det er også muligt at benytte Sisimiut Tankanlæg som importanlæg. Desuden forsynes Kangerlussuaq én gang om året med importtransportskibet.

KNI A/S • J.M. Jensenip Aqq. 2 • 3911 Sisimiut
T +299 86 24 44 • E info@kni.gl