Vinder naturen, vinder vi alle

I dag skydes Polaroils store miljøkampagne i gang, og Polaroil inviterer alle til en national konkurrence mellem alle byer og bygder i Grønland.

Hvilken by eller byd afleverer flest tomme benzin – og oliedunke pr. indbygger? Den vindende by/bygd præmieres efterfølgende med en fælles kaffemik af Polaroil/ Pilersuisoq.

Energidirektør Githa Brask Olsen siger:
- Plastik bliver et stadigt større problem i vores smukke natur – i landet og i fjordene. Det tager hundredvis af år at nedbryde og i den proces bliver det til mikroplast, som derefter glider ind i fødekæden. Derfor har vi i KNI A/S Polaroil taget initiativ til denne kampagne, og vi har brug for alles hjælp, ung som gammel. Hver oliedunk tæller – også i konkurrencen.

I november 2019 lancerede KNI A/S Polaroil et pantsystem på udvalgte Texaco motoroliedunke som et led i et renere Grønland og vores initiativ ’Grønnere KNI’, hvor gearolietube samt 1, 4 & 5 liters dunke udløser kr.3 pr dunk. Derudover kan der også indleveres andre typer oliedunke, men de udløser ikke returpant.

- Returpantordningen er blevet særdeles godt modtaget i hele Grønland, hvor der virkelig er blevet bidraget til indsamlingen. Vi vil som en del af vores samfundsansvar tage yderligere ansvar for vores smukke og sårbare natur ved at gå et skridt videre, fortæller Githa Brask Olsen.

Vi er naturligvis klar over, at vi ikke løser plastproblemet med denne kampagne, men vi mener den kan være med til at sætte fokus på vores fælles problem med plastik i naturen, og dermed bidrage til at mere ansvarlig håndtering af plastik i Grønland.

Læs mere om kampagnen og følg indsamlingsresultaterne på POLAROIL.GL

KNI A/S • J.M. Jensenip Aqq. 2 • 3911 Sisimiut
T +299 86 24 44 • E info@kni.gl