Klimaændringer giver salg af havemøbler i Grønland

KNIs e-handelsvirksomhed Pisisa.gl har nu havemøbler på sit forårs- og sommersortiment blandt 20.000 forskellige varenumre. Efterspørgslen skyldes de varme somre i fjordene og i Sydgrønland med temperaturer på op over +20 grader. ”Vi har til formål at dække alle non-food behov. Vi har eksempelvis også soveposer, der kan klare ned til -30 grader,” siger e-handelschef Marcus Probst.

KNIs e-handelsvirksomhed Pisisa.gl har nu havemøbler på sit forårs- og sommersortiment blandt 20.000 forskellige varenumre. Efterspørgslen skyldes de varme somre i fjordene og i Sydgrønland på op mod 25 grader. De seneste år har der ifølge DMI været stigende temperaturer i både Vest- og Østgrønland.

”Det får flere husstande i Grønland til at anlægge både pynte- og nyttehaver. Vi er undersøger derfor, om der er et marked for drivhuse og havehuse. Det kan også komme på tale at få haveredskaber med. Indtil videre har vi havemøbler som borde, stole og traditionelle hvide havebænke i sortimentet. Møbler er efter hårde hvidevarer den varekategori, vi omsætter mest af,” siger e-handelschef Marcus Probst.

”Der synes at være en voksende interesse i at dyrke blomster og frugt og grøntsager af egen avl. Midnatssolen bidrager til væksten, selv om sæsonen er begrænset til to til tre måneder.”

Haver i Grønland kræver i reglen, at der tilføres bl.a. jord og tørv. I Nuuk er en af landets mest kendte haven ved Hans Egedes Hus, der i dag er repræsentationsbolig for Grønlands Selvstyre.

Kontrasten til haverne er indlandsisen, der dækker 80 procent af Grønland.

”Her er der i vinterhalvåret målt ned til -70 grader. Det har vi ikke varer, der kan håndtere. Det bedste er soveposer, der som den mest ekstreme temperatur kan klare -30 grader,” siger Pisisa.gls e-handelschef.

KNI A/S • J.M. Jensenip Aqq. 2 • 3911 Sisimiut
T +299 86 24 44 • E info@kni.gl