Sportsmanden fra Akunnaaq

Kurt Nielsen er vores kollega i Akunnaaq, og i sin fritid er løb hans store passion. Sidste år blev han så kåret til Årets Idrætsmand.

1.jpg 2.jpg

 

Kuua i Danmark.

Kurt, Kuua, arbejder både i Pilersuisoq og Polaroil. Det vil sige, at samtidig med at han er medhjælper i Pilersuisoq, så er det også ham, der varetager tankanlægget i bygden.

Kuua er en frisk og dygtig medarbejder og har det bedst med mange bolde i luften. For som han selv siger det, ’så er det umuligt ikke at lave noget, når man bor i en bygd.’

Kuua er 35 år og er født i Akunnaaq. Hele sit liv, lige med undtagelse af en periode, hvor han gik i folkeskolen Gammeqarfik i Aasiaat, har han boet i bygden. Her bor han med sin samlever og to døtre. Kuua’s forældre og familie bor her også.

Det er efterhånden mange år siden, Kuua begyndte at arbejde i KNI. Helt præcist 17 år til august.

- Jeg har været her i mange år, simpelthen fordi jeg elsker at arbejde her. Vi er tre medarbejdere her og har før i tiden været flere, men i takt med at vi er blevet færre i bygden, så har medarbejderantallet også tilpasset sig, fortæller Kuua.

Som nævnt er Kuua’s store passion løb, og han rejser til Danmark for at deltage i forskellige løbearrangementer og halvmarathon.

Dette har man lagt mærke til, for Kuua fik sidste år Kommune Qeqertalik’s pris som Årets Idræts-mand.

3.jpg 4.jpg

Kuua med diplom og præmie, da han blev Årets Idrætsmand.

- Før i tiden dyrkede jeg ellers fodbold, men gik over til løb, da det primært er det, man kan dyrke af sport her. Nu kan jeg ikke undvære det, fortæller en veloplagt Kuua.

For at udfordre sig selv endnu mere, begyndte Kuua at rejse til Danmark i 2017 for at deltage i halv-marathon arrangementer og undersøger også forskellige løbsarrangementer i Danmark hjemmefra.

- Det har ellers været planen, at jeg skulle til Danmark her til oktober for at deltage i et løb, men jeg afventer stadig, da alt jo er blevet udskudt eller aflyst grundet corona. Derudover regner jeg med at deltage i Polar Circle Marathon’s halvmaraton del i Kangerlussuaq, der skal ske til efteråret, siger Kuua.

Udover løb bruger Kuua også sin fritid på at bygge sin egen fritidshytte med hjælp fra sin far. Han har også selv bygget sit hus, Illorput 2000.

- Jeg kan ikke finde ud af at sidde stille. For eksempel glæder jeg mig til at møde op på arbejdet, når jeg har været væk et par dage, slutter Kuua.

5.jpg

Kuua varetager tankanlægget i bygden.

6.jpg

Kuua foran kassen i Pilersuisoq.

7.jpg

Kuua henter proviant, da en helikopter med forsyninger.

Kuua har eterhånden deltaget i flere halvmarathon og løbsarrangementer.

8.jpg 9.jpg 10.jpg 

Billeder fra Kuua's træningstur til Kangerlussuaq. Sidste billede fra et løb, hvor temperaturen sagde -30 grader.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 

Kuua er lige nu i gang med at bygge sin egen fritidshytte.

14.jpg

KNI A/S • J.M. Jensenip Aqq. 2 • 3911 Sisimiut
T +299 86 24 44 • E info@kni.gl