Medaljeoverrækkelsen.jpg

Overrækkelse af Hendes Majestæt Dronningens Fortjenstmedalje af sølv i Aappilattoq ved Upernavik

Lørdag d. 2. april 2016 fik Købmand i Aappilattoq UPV, Simon Petersen, overrakt Hendes Majestæt Dronningens Fortjenstmedalje i sølv for 40 års tjeneste i KGH/KNI.

Overrækkelsen fandt sted i bygdens skole i strålende solskin og uden en sky på himlen. Den store begivenhed blev fejret sammen med Simon Petersens familie, lokale forretningspartnere samt kollegaer fra Pilersuisoq i Aappilattoq. Efter medaljeoverrækkelse blev der sunget ”Sinniisiga  asassavakkit” og ”Pavunga qaqqamut”.

Kædedirektør for Pilersuisoq, Finn Fabricius, salgschef Ole Løvstrøm og butikschef fra Pilersuisoq Upernavik, Erik Emmanuelsen var til stede ved overrækkelsen.

Helt i PDF-fil

Kædedirektør Finn Fabricius sagde i sin tale bla.:

“Kære Simon,

Du har været ansat i KGH/KNI siden 31. Januar 1976. Du blev ansat som daglejer – eller som du selv kalder det “Stik-i-rend-dreng”. Den gang var Ulrik Jørgensen udstedsbestyrer. Du arbejdede i KGH om sommeren og du har siden du blev konfirmeret altid arbejdet. Blandt andet var du som meget ung ansat ved kommunen hvor du om vinteren skulle hente is til drikkevand.

Efter endt folkeskolegang tog du dig ikke en uddannelse. Den gang blev eleverne sendt til Danmark og selv om du havde evnerne til en videregående uddannelse sagde din mor nej – dette sikkert med en begrundelse for at hun ikke kunne undværre dig.

Du har igennem dine mange års ansættelse mange gode minder og oplevelser. Blandt mange andre gode historier har du fortalt mig denne:

Du havde som ansat i butikken – og som yngstemand – en fast opgave som du skulle klare hver morgen – opgaven gik ud på at hejse flaget hver morgen. Du er hjemme og efter en god søvn vågner du med et sæt og kigger på klokken som allerede var blevet  9. Du skyndte dig til butikken og hejste flaget og ville ind i butikken men døren var låst. Du ventede og ventede men der kom ikke andre. Selv din kollega som ellers altid stod meget tidligt op var ikke mødt endnu. Kl blev 10 og efter du havde tænkt dig godt om skyndte du dig at tage flaget ned igen – det var ikke morgen men i stedet var det aften.

I har i Aappilattoq præsteret mange gode resultater hvor i blandt andet er blevet udnævnt til mønsterbygd. De gode resultater var årsagen til at du i 1999 blev spurgt om du ville deltage i den daværende købmandsuddannelse og det sagde du ja til og blev efter endt uddannelse i 2001, udnævnt til Købmand og den stilling har du den dag i dag.

Du er glad for dit arbejde hvor samarbejde, hengivenhed og højt humør er i højsædet. Du er respekteret blandt dine medarbejdere og dine købmandskollegaer og du har altid positivitet i dit sind.

Jeg vil på vegne af KNI A/S Pilersuisoq, udtrykke min tak for din store indsats i KGH/KNI igennem de mange år du har været ansat. Jeg vil også rette en tak til og til resten af din familie. Jeg er sikker på at de i gennem alle år har været en stor støtte for dig.

Til slut vil jeg ønske dig og din familie et stort tillykke og ønsker jer alt godt i fremtiden.”

Simon og medarbejdere.jpg
Simon Petersen sammen med sine kolleger i Pilersuisoq Aappilattoq.

Simon og Mina-001.JPG
Mina Petersen og Simon Petersen.

KNI A/S • J.M. Jensenip Aqq. 2 • 3911 Sisimiut
T +299 86 24 44 • E info@kni.gl