Martha Mikaelsen saqqarmiulerneqarpoq

Regionschef Martha Mikaelsen fra Tasiilaq fik overrakt Hendes Majestæt Dronning Margrethe II´s Fortjenstmedalje i sølv på KNI´s Servicecenter i Sisimiut 15. oktober 2020.

Overrækkelsen fandt sted på Servicecenterets Nerisarfik og KNI´s CEO forestod for overrækkelsen af fortjenstmedaljen og holdt en tale i den forbindelse.
“Kære Martha. Hjertelig velkommen her sammen med din mand. Jeg er ikke i tvivl om, at det for jer og jeres nære familiemedlemmer er en stor dag, og for os alle i KNI er vi både stolte og vil være med til at markere dagen idag for jer.”

“Martha, du har været i KNI, ja faktisk også i KGH i rigtig mange år, og du havde dit 40 års jubilæum 24. april. Nu skal jeg overrække en forjenstmedalje i sølv som Hendes Majestæt Dronning Margrethe II tildeler folk, som i mange år stabilt og loyalt har været ansat hos det offentlige.”

“Du har selv nok ikke forestillet dig, at det vil komme så vidt, at du i dag modtager en så fornemt medalje. I forbindelse med fejringen af dit 40 års jubilæum har du fortalt, at du i sin tid af daværende handelschef blev bedt at komme til butikken, som vil vide, om du kunne skrive og tælle til ti. Det kunne du, og du fik derefter job i KGH´s butik.”

“Når jeg kigger i din personalemappe kan jeg se på dit imponerende karriereforløb indenfor KNI i løbet af 40 år, hvor du startede med at være medhjælper og i dag har en titel som Regionschef. Jeg kan godt forestille mig, at du i løbet af de 40 år har gennemført mange tjenesterejser og dermed være væk fra dit hjem og familie. Samtidig skulle du og din mand Thomas passe og opdrage jeres 4 elskede børn, og jeg ved jo, hvor meget I to værdsætter at give jeres børn en tryg opvækst og at de får en god og solid uddannelse. Jeres to ældste døtre er begge uddannet som sygeplejersker, deres lillebror er uddannet tømrer og jeres yngste datter går på gymnasiet i Nuuk på andet år. Martha du plejer at fortælle andre, at det du har opnået i dit liv og arbejde kun kunne lykkes på baggrund af din mands Thomas´ støtte og opbakning. Netop derfor skylder vi fra KNI også dig Thomas meget stort tak for at du har sikret os i Martha en loyal og dygtig kollega.”

“Martha, og din familie. Hjertelig tillykke, og mange tak for din indsats som loyal og stabil medarbejder i KNI i rigtig mange år. Virke i KNI er et arbejde som gavner Grønland og det grønlandske samfund, som ikke kan undervurderes.”

Da CEO var færdig med at holde tale og overrakt medaljen til Martha, kom sangkoret Ingeratsiler fra Tasiilaq på storskærm og sang to numre live fra østgrønland. Dernæst kom hendes kollegaer i syne og ønskede hende tillykke.

På vegne af KNI overrakte CEO en gave til Marthas mand Thomas Mikaelsen for hans støtte og opbakning til sin kone, og dermed sikre KNI en dygtig og loyal kapacitet.

Thomas Mikaelsen holdt tale og lykønskede sin kone. Da hans rejse var ret besværligt fra Tasiilaq til Sisimiut havde han ikke sørget for at tage en blomst med, men så sagde han at han selv kan være en blomst som han vil overrække sin elskede hustru og gave hende en kys. Meget bevægende gestus. Thomas bekræftede de forhold som KNI´s adm. direktør nævnte i sin tale, at det til tider har været hårdt at undvære Martha i hendes mange og langvarige tjenesterejser, især da børnene var små og savnede deres mor. Dernæst takkede han KNI og roste KNI´s mange medarbejdere og ledere for det store arbejde, som virksomheden løser til dagligt alle vegne i Grønland og ifølge Thomas så bliver KNI bedre og bedre. Han overrakte en gave til KNI, og CEO lovede at den vil få en plads på Servicecenteret så alle kan se den.

Til sidste holdt en meget rørt Martha ganske kort takketale:
”Mange tak, det er stærkt og bevægende.” sagde Martha Mikaelsen.

KNI A/S • J.M. Jensenip Aqq. 2 • 3911 Sisimiut
T +299 86 24 44 • E info@kni.gl