Kirsten Svendsen og Jens Olsen Svendsen.jpg
Kirsten Svendsen og Jens Olsen Svendsen

Overrækkelse af Hendes Majestæt Dronningens Fortjenstmedalje af sølv i Upernavik

Kirsten Svendsen, mangeårig medarbejder i Pilersuisoq Upernavik, fik overrakt fortjenstmedalje for 40 års tro tjeneste, torsdag d. 31. marts 2016 i Medborgerhuset.

Den store begivenhed blev fejret sammen med Kirsten Svendsens familie samt kollegaer fra Pilersuisoq i Upernavik. Umiddelbart efter overrækkelsen sang det lokale kor EP 53 ”Sinniisiga”. Koret underholdt desuden med flere sange – og de havde taget både harmonika og guitar med.

Kædedirektør for Pilersuisoq, Finn Fabricius, var taget til Upernavik sammen med Salgschef for region NORD, Ole Løvstrøm, for at overrække fortjenstmedaljen til Kirsten Svendsen.

Kædedirektør Finn Fabricius:

“Kære Kirsten, Kære Kirsten’s familie, Kære kollegaer, Kære gæster – i ønskes velkommen alle sammen.

Jeg er stolt og beæret over at jeg på vegne af KNI A/S kan holde denne tale. Dette er en betydningsfuld dag for os alle. Vi er i dag samlet for at fejre en særlig og meget betydningsfuld begivenhed og det er derfor naturligt vi markerer denne begivenhed sammen.

Vi er samlet for at ære og takke Kirsten Svendsen for hendes mange års ansættelse i KGH/KNI, og samtidig for at overrække Hendes Majestæt Dronningens fortjenstmedalje. Det hører til sjældenhederne at kollegaer i KNI får overrakt denne medalje, men overrækkelser af fortjenstmedalje er noget der er praktiseret i mange år. En modtagelse af Dronningens fortjenstmedalje er ikke noget der sker for alle og derfor er jeg meget glad for at kunne gøre det denne dag.

Kære Kirsten – du har været ansat i KGH/KNI siden 22. marts 1971 og du har i de mange år udført dine mangeartede opgaver med en flid og et flot engagement. Du var kun 16 år gammel da du så et opslag udenfor butikken og du gik straks ind og spurgte om de kunne blive ansat – og det blev du så samme dag.

Du startede i butikkens kolonial-afdeling hvor du hjalp til med at fylde varer på hylderne.  Senere har du også været i alle andre afdelinger i butikken samt i materialebutikken og i bageriet. Der var mange ting der var anderledes dengang – det hele foregik meget mere manuelt og det fysiske arbejde var meget hårdere. Der var masse af tunge ting der skulle bæres og man havde ikke nutidens hjælpemidler. Men du kunne lide at arbejde i butikken og have med kunderne at gøre.

Du har i løbet af årerne oplevet mange ting – blandt andet de store forandringer og den udvikling der er sket fra det hed KGH og til nu hvor KNI er en moderne virksomhed. Du har haft mange forskellige chefer under forskellige organisatoriske udformninger, men altid har du holdt fast i dit arbejde og været en fast del af butikken i Upernavik. Som du selv siger “Hvis man kan lide sit arbejde og sine kollegaer så kan man arbejde i mange år”

Til trods for at du ikke har nogen uddannelse har du via din flid og arbejdsglæde altid udført dit arbejde til alles tilfredshed. Du er – og har altid været - en værdsat kollega.

Jeg vil på vegne af KNI A/S Pilersuisoq, udtrykke min tak for din store indsats i KGH/KNI igennem de mange år du har været ansat. Jeg vil også rette en tak til og til resten af din familie. Jeg er sikker på at de i gennem alle år har været en stor støtte for dig.

Til slut vil jeg ønske dig og din familie et stort tillykke og ønsker jer alt godt i fremtiden.

Jeg vil nu overrække overrække dig Hendes Majestæt Dronningens Fortjenstmedalje i Sølv for mange års tro tjeneste i KGH/KNI”.

Medaljeoverrækkelsen.jpg

KNI A/S • J.M. Jensenip Aqq. 2 • 3911 Sisimiut
T +299 86 24 44 • E info@kni.gl