Overrækkelse af Hendes Majestæt Dronningens Fortjenstmedalje af sølv i Paamiut

Gerda Jacobsen, der i 50 sammenhængende år har været ansat i KGH/KNI fik overrakt en fortjeneste medalje, fredag den 20. november i Paamiuts forsamlingshus.

DSC_2981-001 kni.gl.jpg

Gerda Jacobsens medalje overrækkelse forgik i byens forsamlingshus, Taqqiissuut. Gerdas familie og venner samt kollegaer fra Pilersuisoq var inviteret. Byens lokale kor var også med til arrangementet.

Kædedirektør Finn Fabrisius kunne desværre ikke deltage til overrækkelsen grundet dårligt vejr, så derfor holdt salgschef Arne Lyberth Petersen tale på vegne af kædedirektøren. 

Talen

“Kære Gerda, Kære Nielseeraq, Kære Gerdas familie, Kære kollegaer, Kære gæster – i ønskes velkommen alle sammen.

Jeg er stolt og beæret over at jeg på vegne af KNI A/S kan holde denne tale. Dette er en betydningsfuld dag for os alle.

Vi er i dag samlet for at fejre en særlig og meget betydningsfuld begivenhed og det er derfor naturligt vi markerer denne begivenhed sammen.

Vi er samlet for at ære og takke Gerda Jakobsen for hendes mange års ansættelse i KGH/KNI, 50 år i alt og samtidig for at overrække Hendes Majestæt Dronningens fortjenstmedalje.

Det hører til sjældenhederne at kollegaer i KNI får overrakt denne medalje, men overrækkelser af fortjenstmedalje er noget der er praktiseret i mange år. En modtagelse af Dronningens fortjenstmedalje er ikke noget der sker for alle og derfor er jeg meget glad for at kunne gøre det denne dag.

Kære Gerda – du har været ansat i KGH/KNI i 50 år og det er det kun de færreste der opnår. Du startede som meget ung pige i bygden Avigaat. Året var 1964 og din chef – udstedsbestyreren - hed Nathan Jacobsen. Arbejdet den gang var fysisk hårdt. Alle varer der kom med skibet skulle bæres på skulderen hele vejen fra kajen og op til butikken og det arbejde var du med til. Som du har skrevet til mig gjorde det ikke noget at arbejdet var hårdt for du var jo ung og havde mange kræfter.

Du havde i tiden som ung i Avigaat mange forskellige arbejdsområder. Bland andet afløste du udstedsbestyreren når han var på rejse.

Omstændighederne gjorde at du i 1975 blev nød til at flytte til Paamiut. Der startede du i manufakturafdelingen og var der indtil du blev pensioneret i dette efterår 2015. Du har i Paamiut udført et stort stykke arbejde i manufakturafdelingen og du har altid været kundevenlig hvilket har haft stor betydning for omsætningen og indtjeningen i byen.

Du har i rigtig mange år fungeret som tillidsmand/kvinde. Dette tillidsjob har du bestridt med en iver og et engagement – også selvom nogen af de beslutninger du var med til at tage, ikke altid var behagelige.

Kære Gerda – jeg har kendt dig siden 2010 hvor jeg for første gang besøgte Paamiut som salgschef for Pilersuisoq. Jeg kender dig som en stærk og viljefast kvinde der har en klar overbevisning om hvordan tingene skal være. Du er smilende og sød samtidig med at du er bestemt. Du er kompetent i forhold til dit arbejde og jeg er sikker på at der er mange medarbejdere der har nydt godt af at have haft dig som kollega.

Jeg vil på vegne af KNI A/S Pilersuisoq, udtrykke min tak for din store indsats i KGH/KNI igennem de mange år du har været ansat. Jeg vil også sige tak til Nielseeraq og til resten af familien. Jeg er sikker på at i gennem alle år har været en stor støtte for Gerda.

Til slut vil jeg ønske dig og din familie et stort tillykke og ønsker jer alt godt i fremtiden.

Jeg vil nu overrække dig Hendes Majestæt Dronningens Fortjenstmedalje i Sølv for mange års tro tjeneste i KGH/KNI. Samtidig vil jeg overrække dig diplom fra KNI A/S for din store indsats igennem alle 50 år.”

 

KNI A/S • J.M. Jensenip Aqq. 2 • 3911 Sisimiut
T +299 86 24 44 • E info@kni.gl