Flere grønlandske færdigretter

Neqi A/S har i forvejen lækre færdigretter i butikkerne, blandt andet denne lørdagslam med tilbehør.

 

Kunderne kan nu glæde sig til at få endnu flere færdigretter fra Neqi A/S i butikkerne.

Neqi A/S har nemlig lavet en aftale med kokken Inunnguaq Hegelund om en række frosne færdigretter.

- Vores lørdagslam er stadig populært, ligesom vores lammepizzaer også sælger godt, men vi føler, at vi kan gøre mere på dette område. Butikkernes kølediske har jo stadig mange færdigretter af dansk mad fra Tulip og Frigodan, samt for eksempel thai-retter på frost, men vi tror på, at mange vil foretrække en grønlandsk vinkel på den slags. Derfor er vi glade for at vi nu har fået lavet en aftale med en af Grønlands dygtigste kokke om at få udviklet nye og flere grønlandske convenience produkter, oplyser Ole Vestergaard, der er fabrikschef i Neqi A/S.

Tiltaget, der i øvrigt også passer godt med en af KNI’s værdier, Det Indre Grønlandske Liv, bliver en del af Neqis strategi om en kontinuerlig udvikling af virksomheden, der understøttes af følgende tre søjler; bedre udnyttelse af vores biprodukter, flere råvarer og større grad af forædling af vores eksisterende råvarer.

- Dette tiltag hører så ind under den tredje søjle, større grad af forædling, og vi er også samtidig altid lydhøre, når der stilles spørgsmål om for eks. sælkødsproduktion, da det falder fint i tråd med vores strategi, siger Ole Vestergaard.

Inunnguaq Hegelund er også glad for det nye samarbejde med Neqi A/S:

- Jeg glæder mig over, at vi nu har startet dette samarbejde op, så vi kan styrke udbredelsen af de lækre sydgrønlandske råvarer til hjemmemarkedet. Nu er vi i gang, og det skal nok blive nogle fantastiske retter vi får ud på markedet, siger han.

Neqi A/S vil bruge sommeren og efteråret indtil slagtesæsonen, med udvikling, test og prøvesmagninger, og produkterne forventeres lanceret i starten af det nye år.

- Udover færdigretterne indeholder samarbejdet også en sparring omkring nye og bedre udskæringer til det grønlandske restaurationsmarked, og nogle tanker omkring Neqi A/S´ biprodukter, som nyrer, brisler og fraskær. Vi har også en række andre tiltag i samme kategori som for eks. en række nye spegepølser, hvor vi er klar med lancering af de første af lam, får og rensdyr, mens moskus må vente til næste år. Rensdyr Jerky, altså tørret rensdyrkød til snacks, er i forsøgsfasen, oplyser Ole Vestergaard.

Det er forventningen, at disse tiltag vil øge Neqi A/S’ indtjening, men det er også lige så vigtigt at sikre en håndfuld yderligere helårsarbejdspladser i Narsaq.

 

nunatsinniit-nerisassat-ineriikkat-630px-02.jpg

En frokostret fra Neqi A/S, der p.t sælges i Pilersuisoq Narsaq.

KNI A/S • J.M. Jensenip Aqq. 2 • 3911 Sisimiut
T +299 86 24 44 • E info@kni.gl