Neqi A/S-imi qimminut nerukkaatissiorneq

Produktion af hundefoder i Neqi A/S

Slagteriaffald der over de seneste 60 år har været nedgravet i naturen indgår nu i en produktionsproces vedrørende produktion af hundefoder

I 2014  besluttede Kommune Kujalleq at al nedgravning af slagteriaffald skulle forbydes. Siden 1950´erne har nedgravning, eller en anden form for bortskaffe af slagteriaffald, fundet sted.

Neqi A/S indledte i denne forbindelse en aftale med kommunen om at igangsætte en proces omkring produktion af biprodukter. Året 2015 blev herefter året, hvor prøveproduktionen blev igangsat og aftestet, og implementeringen viste sig at gå godt. Neqi A/S fik således produceret omkring 40 tons biprodukter og det samme resultat opnåede selskabet i 2016.

Sideløbende med implementeringen af denne produktion havde Neqi A/S ligeledes igangsat en ansøgningsproces omkring tilladelse til at sælge biprodukter som hundefoder. Denne tilladelse fik selskabet i april 2016.

Der har efterfølgende været sendt i alt 800 kg. hunderfoder til slædehundeejere i Ilulissat og Sisimiut, der har haft tilbudt at afprøve produkter. Tilbagemeldingen har været særdeles positiv fra begge steder.

Etableringen af denne produktion har bidraget positivt til miljøet, skabt nogle nye arbejdspladser samt tilvejebragt muligheden for at tilføre et nyt proteinrigt hundefoder produkt på markedet.

Hundefoder produktet kan idag købes via Neqi´s egen fabrik i Narsaq eller købes online i pisisa.gl.

Med venlig hilsen

Per Jensen
Pisortaq, NEQI A/S
per@kni.gl

Direktionstur-til-Region-Syd-NSQ-Dag5-4.jpg

 
 
 

KNI A/S • J.M. Jensenip Aqq. 2 • 3911 Sisimiut
T +299 86 24 44 • E info@kni.gl