Moskus indhandlingen i Kangerlussuaq kører godt

Når skindflåningen er overstået, hænges moskusokserne op på glidestang til flækning.

 

Vinterjagten for moskusokser i Kangerlussuaq er startet, og fangerne indhandler omkring 40-50 stk. moskusokse til indhandlingsstedet i gennemsnit om dagen.

Det oplyser Viggo Djurhuus, der er teknisk chef i Neqi A/S.

Viggo og en medarbejder fra Neqi A/S i Narsaq tog til Kangerlussuaq en uge før start på moskusindhandlingen for at gøre indhandlingsstedet klar til drift. Inden start kom der ligeledes et slagtehold på seks fra Neqi A/s samt fem folk, der er ansat i samarbejde med Majoriaq i Qeqqata Kommunia.

- Vi får mange moskusokser om dagen, så det kan være nogle meget lange arbejdsdage for medarbejderne på indhandlingsstedet. Selv om vi engang imellem kan støde på problemer vedrørende driften, løser vi problemerne så godt vi kan, fortæller Viggo.

Han oplyser også, der er dyrlægekontrol for kødkvaliteten af moskusokserne, og p.t. har man ikke haft problemer med de indhandlede moskusokser.

Indtil videre er der indhandlet 264 stk. moskusokse, der tilsammen vejer ca. 20 tons.

Neqi A/S vil med indhandlingen af moskusokser komme til at tilbyde moskuskød i frysediskene i butikkerne til efteråret, og man håber at gøre dette til en årlig begivenhed.

 

umimmannik-tunisassiorfik-630px-02.jpg

 

KNI A/S • J.M. Jensenip Aqq. 2 • 3911 Sisimiut
T +299 86 24 44 • E info@kni.gl