Årets ildsjæl 2020

Ligesom sidste år udpeges tre Årets Ildsjæle i dag d. 4. august 2020. Årets kåring skulle have sket under KNI Samling i Ilulissat, men på grund af COVID-19 har det været nødvendigt at aflyse Samlingen. I stedet har vi arrangeret anderledes, og har inviteret udpegede Årets Ildsjæle til Servicecenteret Sisimiut.

Følgende kriterier skal være opfyldt for at blive kåret som Årets Ildsjæl:

  • Enhver medarbejder i vores virksomhed kan blive indstillet med ud fra følgende kriterier:
  • En medarbejder der opfylder KNI’s værdier, forpligtelser og rettigheder
  • En medarbejder der er stolt af sit arbejde og er stabil
  • En medarbejder der er med til at skabe et godt samarbejde og et godt arbejdsklima
  • En medarbejder der er konkurrencemindet, og én der vil skabe gode resultater og er bidragsyder
  • En medarbejder der er pligtopfyldende og initiativrig

Samlet set en ROLLEMODEL.

Der er nedsat et dommerpanel bestående af CEO, Kædedirektør, Energidirektør samt HR-chef.

KNI’s administrerende direktør Peter Grønvold Samuelsen startede sin velkomst og præsenterede Årets Ildsjæle og fremførte begrundelser, som forslagsstillende har skrevet om disse tre Ildsjæle.

 

Suleqatitsialak2020-630px-02.jpg

“Kære kollegaer, velkommen også til dem der følger med via Skype.

Det her er højtideligt – det er i dag vi udpeger Årets ildsjæl i KNI A/S.

Sidste år under KNI Samling 2019 startede vi udpegning af Årets Ildsjæl på en ny måde. Udpegningen skal ske hvert år.

I år har vi modtaget 26 indstillinger til Årets Ildsjæl. Jeg skal gøre det klart, at indstillinger der ikke er blevet imødekommet vil ikke blive offentliggjort, heller ikke hvem det er der har indstillet.

Indstillinger vurderes i dommerpanellet, dommerpanellet har udpeget tre Årets Ildjæle i år, og nu skal jeg i gang med at præsentere de tre Årets Ildsjæle” – siger Peter Grønvold Samuelsen blandt andet under velkomsten.

Første udpeget Årets Ildsjæl er fra KNI:

Suleqatitsialak2020-630px-03.jpg

Nukannguaq Olsen, IT-konsulent KNI Servicecenteret

Nukannguaq Olsen som blev 30 år for 3 dage siden, startede sin uddannelse i KNI’s IT afdeling som han færdiggjorte i 2016. Uddannelsen kaldes IT Supporter Data og kommunikationsuddannelse – da han blev færdig med skoleopholdet i Danmark fik han et flot gennemsnitskarakter på 10 tal og da han tog sin sidste eksamen fik han den højeste karakter – 12 tal.

Sidste år færdiggjorte Nukannguaq også en Pre MBA uddannelse, uddannelsen ruster ledere til høj ydeevner som ledere i virksomheder.

Nukannguaq er dygtig og interesserer sig indenfor sit felt. Udover sin uddannelse, har han ligeledes taget større ansvar og har vist at han kan fuldføre opgaverne tilfredstillende, bl.a. derfor er han dygtig til at servicere enhver kollega og er god til at forklare; lige meget om han er ved siden af sin kollega eller om det er via telefon eller via andre kommunikationsværktøjer.

Nukannguaq arbejder ikke på baggrund af sit humør, personligt opfører han sig ordentligt, smilende og respekterer sine kollegaer.  

Selvom Nukannguaq er ung har han en god bred erfaring indenfor IT verden. Han har allerede ordnet/renoveret flere serverrumme flere steder i KNI. Nukannguaq er god til at servicere sine kollegaer i Servicecenteret, men også kollegaer rundt omkring kysten. Enhver der henvender sig til Nukannguaq får samme kvalitet af service.  
På baggrund af dette, ses det at Nukannguaq er hengiven for sit arbejde og at han efterlever KNI’s værdier og gør ikke forskel på mennesker.    

Nukannguaq prioriterer planlægning og koordinering. Dette forår gik han igang med at renovere serverrummet i Servicecenteret og har været forrest hele projektforløbet. Det viser, at han har mod til at kunne påtage sig større arbejdsopgaver. Nukannguaq er ydmyg og hjælpsom som person, og gører ikke noget stort ud af sig selv. Han er en glad person og er god til at få sine kollegaer til at grine.  

“Derfor er Nukannguaq Årets Ildsjæl. Nukannguaq du er en rollemodel. På vegne af dine mange kollegaer, ledere og din familie, siger jeg tillykke”. – afslutter Peter Grønvold Samuelsen.

Den næste Årets Ildsjæl er fra Pilersuisoq:

Suleqatitsialak2020-630px-04.jpg


Signe Larsen Kreutzmann, Købmand i Kangaamiut

Signe startede i 1999 som HK lærling i Pilersuisoq. 23. august 2002 færdiggjorte hun uddannelsen. 1. januar 2007 blev Signe færdig som Serviceleder. Ligeledes har hun færdiggjort interne uddannelsen Niuertunngorniarneq d. 1. september 2018.

Signe præsenteres som en flittig person. De personer der har indstillet hende, har nævnt at efter hendes uddannelse Niuertunngorniarneq, har hun rykket som leder og at det var tydeligt at hun blev i særdeleshed selvstændigt.

Signe præsenteres som ikke en tilbagetrukken, venlig og som èn der arbejder for arbejdsmiljøet.

Hun videreformidler KNI’s værdier til sine medarbejdere, og prioriterer tillid til hinanden højt. Signe vægter planlægningen højt, og blandt andet derfor er begyndt at løfte sine medarbejdere.

Hun blev købmand i Kangaamiut i 2018, og dermed fik ansvar for en velkørende butik. Selvom butikken er godt kørende, var der forskellige ting der skulle forbedres, hun har løftet butikken i samarbejde med sine medarbejdere, salgstallene steg og hun har løftet kundeservicen. Hun har vist at der hele tiden er behov for udvikling, selv for en velkørende butik.

“Derfor er du Signe Årets Ildsjæl. Signe du er en rollemodel. På vegne af dine mange kollegaer, ledere og din familie, siger jeg tillykke”. – Afslutter Peter Grønvold Samuelsen.

Årets tredje Ildsjæl er fra Polaroil:

Suleqatitsialak2020-630px-05.jpg

Finn Løvstrøm, Tankforvalter i Maniitsoq

Finn, Finn Løvstrøm som startede på tankanlægget pr. 14. april 1981 da han var 20 år, hvor han stadigvæk arbejder.  

Det var den gang Naalagaasaq (Jakob Lyberth) skulle på pension hvor Finn blev ansat af Formand Paulus Lyberth.
Paulus har “opdraget” Finn ligesom han selv blev opdraget, at være loyal over for arbejdet, lave opgaverne korrekt, ordenligt og ikke mindst omhyggeligt.

”Da jeg blev kollega med Finn ser jeg ham som en bestemt og troværdigt person.  Finn er meget bestemt, han ved opgaver på tankanlægget lige efter bogen, så han kan være lidt højlydt når han instruerer sine medarbejdere, uden at være tilbageholdende. Finn udfører sine opgaver på tankanlægget, på kontoret eller om det drejer sig om medarbejderne, melder han altid tilbage. Han tager altid ansvar for sine opgaver.” – har Paulus Lyberth blandt andet udtalt om Finn.

Finn passer på sit arbejde som om han ejer det, stiller krav og oplære sine medarbejdere ligesom der stilles krav til ham i sin tid.

Vi som har besøgt tankanlægget i Maniitsoq ved, hvor nydeligt stedet er, smørolier placeret ordentligt på lageretog kontoret altid ryddeligt og altid rengjort.

”Finn, derfor er du Årets Ildsjæl, Finn du er en rollemodel. På vegne af dine mange kollegaer, ledere og din familie, siger jeg tillykke”.  – siger Peter Grønvold Samuelsen.

 

Suleqatitsialak2020-630px-06.jpg

Efter udpegningen blev der serveret grønlandsk provianter, samt kaffe og kager.

 

Suleqatitsialak2020-630px-07.jpg

Begivenheden blev streamet over internettet Skype, så vores kollegaer i kysten havde mulighed for at følge med.

 

Suleqatitsialak2020-630px-08.jpg

 

KNI A/S • J.M. Jensenip Aqq. 2 • 3911 Sisimiut
T +299 86 24 44 • E info@kni.gl