Ny Energidirektør i Polaroil

KNI A/S har ansat Githa Brask Olsen (53) som Energidirektør for Polaroil.

Githa Brask Olsen tiltrådte en stilling som souschef netop i Polaroil 1. maj 2015 og 2 år efter, 1. maj 2017 konstituerede sig som energidirektør, da hidtidig energidirektør Tage Lindegaard valgte at komme tilbage til sin oprindelige stilling som tekniskchef i Polaroil.

Githa Brask Olsen er bachelor i administration og samfundsfag fra Aalborg Universitet og har i perioden 1994 og 2015 bestridt en række ledelses-og stabsfunktioner hos Boligselskabet INI.

Githa Brask Olsen er den første kvindelige direktør i KNI´s energidivision Polaroil´s historie, og oliebranchen er traditionelt et mandefag. Dette viser igen, at flere og flere kvinder i de senere år besætter tunge og udfordrende toplederstillinger i Grønland.

Koncernchef Peter Grønvold Samuelsen, KNI A/S, udtaler:

“Der har været en bred vifte af kvalificerede ansøgere til stillingen som energidirektør i Polaroil. Githa er valgt, fordi hun gennem 2 år som souschef i Polaroil har et forspring i forhold til andre og at hun har udvist stærkt engagement og gå på mod i en ellers udpræget mandeverden.

KNI har via sin energidivision Polaroil en vital forsyningsmæssig forpligtelse overfor samfundet, hvor forsyningssikkerhed er noget vi ikke kan gå i kompromis med. KNI er derfor trygt ved valget af Githa som energidirektør i Polaroil.”

Den nye Energidirektør Githa Brask Olsen, Polaroil, udtaler:

”Det er med ydmyghed, men med store forventninger, at jeg tiltræder jobbet som Energidirektør i Polaroil. Jeg deler de værdier, som KNI A/S i de senere år har arbejdet med og fortsat udvikler gennem fokuseret kompetenceudviklingsprogrammet Taqqissuut.

Jeg ser frem til samarbejdet med en masse dygtige og engagerede medarbejdere i det meste af Grønland, som hver dag yder en stor indsats på tankanlæggene, netop for at være med til at sikre, at samfundsmaskineriet ikke går i stå. Selvom energiproduktionen i Grønland i større og større omfang baserer sig på vedvarende energi, så vil vi være afhængige af flydende brændstoffer i mange år i fremtiden endnu.”

KNI A/S • J.M. Jensenip Aqq. 2 • 3911 Sisimiut
T +299 86 24 44 • E info@kni.gl