Ny Kædedirektør i Pilersuisoq

KNI A/S har ansat Niels Andersen (39) som Kædedirektør for Pilersuisoq, som har 66 butikker og knap 600 medarbejdere.

Niels Andersen tiltræder sin nye stilling pr. 1. maj 2017.

Niels Andersen, som forlod stillingen som Indkøbs-og Marketingsdirektør i Pisiffik sidste år og som han har været tilknyttet til siden 2007, har de seneste 24 år arbejdet indenfor detailhandel og har bl.a. arbejdet i Kvickly og ISO Supermarked i Danmark.

Niels Andersen har handelsskoleuddannelse og har videreuddannet sig som Akademiøkonom med speciale i detailhandel og har HD uddannelse indenfor organisation og ledelse.

Niels-Andersen-1-150px.jpg

Niels Andersen har således i sin tid i Grønland i perioden 2007-2016 boet hhv. i Sisimiut og Nuuk.

Koncernchef Peter Grønvold Samuelsen, KNI A/S, udtaler:

"Der har været en bred vifte af velkvalificerede ansøgere til stillingen som Kædedirektør i Pilersuisoq. Men vi er ikke i tvivl om, at vi hos Niels Andersen har fundet den rette person med de nødvendige kompetencer, erfaring, værktøjer og ikke mindst indsigt i det grønlandske samfund, som vi kan drage nytte af i forhold til videreudvikling af Pilersuisoq.

KNI´s servicekontraktforbundne vareforsyningspligt er udfordret på mange kanter og leder, især på grund af urbanisering. Det betyder, at Pilersuisoq får sværere at opretholde sit omsætningsniveau og dermed et indtjeningsniveau, som er nødvendigt for at vedligeholde et tidssvarende produktionsapparat, hvis ikke vi tilpasser os til situationen og være langt mere i offensiven end vi har formået hidtil."

Den nye Kædedirektør Niels Andersen, Pilersuisoq, udtaler:

"Det er med en enorm glæde og store forventninger, at jeg tiltræder jobbet som Kædedirektør i Pilersuisoq, og på et spændende tidspunkt, hvor vi i årene fremefter i høj grad vil fokusere på at adressere de udfordringer, som virksomheden står overfor, så vi kan sikre den fornødne videreudvikling af Pilersuisoq til gavn for både vores kunder og medarbejdere.

Jeg ser frem til samarbejdet med en masse dygtige og engagerede medarbejdere i det meste af Grønland, som hver dag yder en stor indsats i butikker og lagre på hele kysten.

For mig og min familie personligt betyder det samtidigt et gensyn med Sisimiut, som vi første gang kaldte hjem for præcis 10 år siden, og som vi nu ser frem til igen at vende tilbage til." udtaler Niels Andersen.

Pilersuisoq´s hidtidige Kædedirektør Finn Fabricius opsagde sin stilling allerede i sommers, men har efter ønske fra CEO strakt sin opsigelsesperiode frem til udgangen af april 2017.

"Jeg vil på vegne af KNI A/S takke Finn Fabricius for hans store indsats i Pilersuisoq og store bidrag til den øvrige ledelse i koncernen. Jeg ønsker Finn og hans familie det bedste fremover." slutter Peter Grønvold Samuelsen.

 

 

KNI A/S • J.M. Jensenip Aqq. 2 • 3911 Sisimiut
T +299 86 24 44 • E info@kni.gl