KNI uddeler støtte til stormflodsramte borgere i Illorsuit og Nuugaatsiaq

Natten til søndag den 18. juni 2017 er en, der sent vil blive glemt. Det var her en stor fjeldside ved Uummannaq styrtede i havet og skabte en altødelæggende flodbølge, der ramte bygderne Illorsuit og Nuugaatsiaq.

Beboerne derfra blev evakueret og flyttet til andre steder i Grønland, primært Uummannaq.

Da katastrofen var sket, tilkendegav en del af KNI´s leverandører og samarbejdspartnere, at de gerne ville give støtte, både i form af kontanter og naturalier.

Der blev i alt doneret kr. 205.500 fra leverandører. Sammen med KNI´s bidrag på kr. 250.000 er det således et samlet kontant bidrag på kr. 455.500 kr. til brug til hjælp.

Der blev endvidere givet naturalier i form af bl.a. hundefoder, hellefiskegarn, knive, sweater, anorakker. Naturalierne har en samlet værdi på 182.000.

Der skal således i alt uddeles hjælp for et samlet beløb på kr. 637.500 kr..

KNI har i samarbejde med myndighederne vurderet, hvordan pengene bruges bedst.

Adm. direktør i KNI, Peter Grønvold Samuelsen udtaler: "Det var en forfærdelig hændelse der skete for vore medborgere en nat i juni, hvor de med et fik deres hjem og eksistensgrundlag ødelagt. Jeg er derfor glad for, at vi fra KNI kan bidrage med et pengebeløb, og ikke mindst at mange af vore leverandører har bakket op med støtte til de mennesker, som nu er ved at bygge en ny hverdag og eksistensgrundlag op, væk fra den bygd de ellers boede i."

Derfor vil KNI afholde et arrangement i Uummannaq den 7. november, hvor det vil blive afsløret, hvorledes pengene og naturalierne fordeles til de ca. 80 familier og 170 personer der blev berørt at katastrofen.

De familier som ikke er flyttet til Uummannaq, men andre steder, er i denne forbindelse ikke glemt, og KNI har allerede i samarbejde med myndighederne lokaliseret dem, således de vil blive kontaktet i den nærmeste fremtid, hvorledes donationer til dem vil blive afleveret.

VISIT-GREENLAND-The tiny village Nuugatsiaq in the Uummannaq district of North Greenland.jpg

KNI A/S • J.M. Jensenip Aqq. 2 • 3911 Sisimiut
T +299 86 24 44 • E info@kni.gl