Købmandselever på andet modul

I disse dage er 12 elever, fra 12 byer og bygder, i Sisimiut for at deltage i KNI A/S egen købmandsuddannelse.  De 12 elever er på deres anden teoriophold, hvor de blandt andet skal modtage nye værktøj til, hvordan de bedst kan lede medarbejdere og lære om mennesker forskelligheder og tankegange.

Købmandsuddannelsen er af ni måneders varighed, med tre moduler, hvor eleverne går i skole i ti dage i KNI. Mellem skoleopholdene får deltagerne to opgaver hver uge, som de skal aflevere skriftligt, sideløbende med deres daglige arbejde i Pilersuisoq butikker.

De fleste af dem har flere års erfaring, med drift af en velfungerende butik enten i en bygd eller by. Den daglige drift af en butik er derfor ikke noget nyt for dem, mens de via uddannelsen vil få tilført en teoretisk fundament, som vil give dem en endnu større forståelse for strategi, forretning samt for kundefokus. Købmandsuddannelsen vil styrke dem i deres evne i at træffe beslutninger, i deres planlægning, i deres analytiske sans, samt i at være resultatorienteret i endnu højere grad.

De anden modulelever kommer fra:

Aasiaat, Paamiut, Tasiilaq, Kulusuk, Qasigiannguit, Nanortalik, Alluitsup Paa, Saattut, Niaqornaarsuk, Upernavik, Sarfannguit og Qaanaaq.

Denne gruppe af købmandselever er det tredje hold der er startet på uddannelsen. Købmandsuddannelse er etableret i samarbejde med Mindbiz, som står for det meste af uddannelsesforløbet i tæt samarbejde med KNI A/S´ HRD afdeling.

KNI A/S finansierer selv Købmandsuddannelsen.

KNI A/S • J.M. Jensenip Aqq. 2 • 3911 Sisimiut
T +299 86 24 44 • E info@kni.gl