KNI vinder den prestigefulde designpris Red Dot

Sisimiut, 11. august 2020. Red Dot Award er en af verdens mest prestigefulde designpriser. Ved årets nylige uddeling modtog KNI en Red Dot for rebrandingen af Pilersuisoq. Det skete i konkurrence med næsten 7.000 indsendte arbejder fra 50 lande. Blandt tidligere vindere er blandt andre Sony, Audi, Coca-Cola og Google.

CEO Peter Grønvold Samuelsen fra KNI er stolt og glad over prisen: “Vi kan godt være stolte af, at dommerne har belønnet vores nye design. Vi har været oppe imod noget af det allerbedste design i verden, og så er det meget flot at få en pris hjem til Grønland”, fortæller han og fortsætter:

“Jeg er især glad for, at andre også forstår at sætte pris på vores grønlandske identitet. Med dette design har vi bestræbt os på at gøre Pilersuisoq endnu mere grønlandsk og lokal. Skiltene i hver eneste af vores butikker er derfor tilpasset kulturen og menneskene i regionerne, samtidig med at der stadig er et stærkt fælles udtryk”.

Pilersuisoq er til stede i alle bygder
”I KNI er vi stolte af vores grønlandske historie, og derfor var det helt oplagt, at vores nye design skulle tage udgangspunkt både i vores fælles grønlandske symboler som perlebåndet og flaget – men også lokalt forskellige symboler som kvindeknive, fangstdyr og slædespandene. For i kraft af vores forsyningspligt vil Pilersuisoq altid være en lokalt forankret virksomhed, der er til stede over det meste af Grønland – og det afspejler designet,” slutter Peter Grønvold Samuelsen af.

Her kan du se det nye design
I 2019 gik Pilersuisoq i gang med at renovere sine butikker, så de i højere grad afspejler den grønlandske identitet og tilhørsforhold. Denne fornyelse er stadig i gang, men du kan bland andet opleve det nye design i butikkerne i Tasiilaq,  Aasiaat, Uummannaq og Qaanaaq

kni-nersornaaserneqartoq-630px.jpg
Eksempler på det design, som KNI har vundet en af verdens mest prestigefulde designpriser for.

Om RED DOT:
Fremragende design vælges en gang årligt af ekspertjuryer fra Red Dot Institute i Berlin inden for produktdesign, kommunikationsdesign og designkoncepter. I år modtog Red Dot 7.000 indsendte forslag fra hele verden. Vindernes projekter, heriblandt KNI’s Pilersuisoq butiksdesign  udgives i Årsbogen 2020 - der udkommer i oktober.  

Mere information:
Anders Stenbakken
atb@kani.gl
+299 55 15 77 /  +45 21 35 15 77

KNI A/S • J.M. Jensenip Aqq. 2 • 3911 Sisimiut
T +299 86 24 44 • E info@kni.gl