Fortjenstmedalje til erfaren kollega i KNI

En appelsin som løn, er det første løn fortjenstmodtager Otto Sanimuinaq husker at have fået som barn.

Otto Sanimuinaq begyndte at, hjælpe frivilligt i en alder af fem i KGH i Isortoq. Dog fik han først offentlig ansættelse, da han var 15 i 1975.

8.december 2017, har KNI overakt på vegne af Hendes Majestæt Dronning Margrethe II´, en fortjenstmedalje i sølv for en tro arbejdsliv i statens tjeneste i 40 år, til loyal og erfaren kollega, Otto Sanimuinaq fra Tasiilaq.

Møder til alle arbejdsdage
Otto Sanimuinaq havde jubilæum i KGH/KNI i 2015. Han fik dog først sin fortjenstmedalje den 8. december 2017 i en festlig dag i Pilersuisoq Tasiilaq, hvor han dagligt arbejder som overassistent i lageret.

Den fornemme påskønnelse blev overrakt til Otto Sanimuinaq af salgchef i Pilersuisoq Tasiilaq Martha Mikaelsen, som påpegede at, det er ikke dagligt at der gives en Hendes Majestæt Dronning Margrethe den II´s fortjenstmedalje i sølv for tro tjeneste.

- Otto, din varemærke er at, du altid møder på arbejde på alle ugens og årets arbejdsdage, derfor har en bred erfaring i faget. En af de ting der ligger højt på din arbejdsliste er renlighed på arbejdspladsen, sagde Martha Mikaelsen blandt andet til Otto Sanimuinaq under talen ved receptionen.

Fra fangerlærling til overassistent
Otto Sanimuinaq kommer fra Isortoq i Østgrønland og var fangerlærling, efter han kom hjem fra skolehjemmet i Tasiilaq. Men da han allerede hjalp til når fragtskibet kom til Isortoq, spurte den daværende købmand Ole Sivertsen, om han havde lyst til at arbejde i KGH. Han var 15 år gammel, da han blev ansat i 1975.

Han flyttede senere til Tasiilaq og således arbejde under KGH. Han har arbejdet flere forskellige steder, blandt andet som overassistent i Narsarsuaq, assistent i tøjbutikken, afdelingsleder i nærbutik, for at nævne de få steder han har arbejdet.

Otto husker tiden var anderledes dengang. Der var ingen elektroniske regnemaskiner og kasseapparater, der var kun petroleumslamper og ingen EDB.

Vi siger stort tillykke til Otto Sanimuinaq og hans familie fra KNI A/S.

Yderligere informationer
Peter Grønvold Samuelsen
Pisortaaneq
pgs@kni.gl
+299 862301

Otto Sanimuinaq 630.jpg

KNI A/S • J.M. Jensenip Aqq. 2 • 3911 Sisimiut
T +299 86 24 44 • E info@kni.gl