Børnene fra Nuugaatsiaq og Illorsuit har fået skoletasker

KNI A/S har – som meddelt tidligere i sommers – givet nye skoletasker til skolesøgende børn fra Nuugaatsiaq og Illorsuit.

KNI har inviteret de katastroferamte til kaffemik i butikken dagen før skolestart, og invitationen indebar også en gave til børnene og deres forældre.

Koncernchef Peter Grønvold Samuelsen, siger, at KNI har ønsket at give endnu en gave til de evakuerede fra Nuuagaatsiaq og Illorsuit, hvor gaven denne gang var til skolebørnene af den katastroferamte befolkning. Donationen blev effektueret i samarbejde med Qaasuitsup Kommunia.

- Vi har ønsket fra KNI at give en gave til de katastroferamte fra Nuugaatsiaq og Illorsuit. Alle gaver store som små har altid stor betydning for dem, der har brug for det, derfor har skolebørnene fra de 2 bygder fået en skoletaske, et penalhus, en madkasse og en drikkedunk så de kan tage hul på skoleåret godt, siger koncernchef Peter Grønvold Samuelsen.

Ulla og Nukannguaq Samuelsens mellemste barn, den 11 årige Anina Samuelsen fortæller, at hendes skolestart i dag i Uummannaq har været god. Hun kan bedst lide håndarbejde på skoleskemaet.

- At KNI har givet børnene en gave falder i god jord. Vi kommer selv fra Nuugaatsiaq og vi har vores 3 skolesøgende børn med. Vi kunne se glæden i vores børns ansigter da de fik overrakt gaven. Vi er meget taknemmelige, for vi har ikke kunnet medbringe børnenes skolegrej under evakueringen, siger børnenes far Nukannguaq Samuelsen.

Familien Samuelsen bor midlertidigt i Uummannaq. De er glade for de gode boligforhold, som de er blevet tilbudt, men de indrømmer, naturligvis har hjemvé til deres bygd, og de ved stadigvæk ikke, hvornår de kan tage hjem igen.

KNI har i juli måned doneret midler og forskellige udstyr og de katastroferamte. KNI har selv givet et beløb på 250.000 kr., derudover har leverandørerne og forskellige samarbejdspartnere til KNI doneret så donationen til de katastroferamte løb op til over 500.000 kr.

 

Uummannaq-Skoletasker-3-630px.jpg

 

Uummannaq-Skoletasker-1-630px.jpg

 

Uummannaq-Skoletasker-2-630px.jpg

KNI A/S • J.M. Jensenip Aqq. 2 • 3911 Sisimiut
T +299 86 24 44 • E info@kni.gl