116.339 dunke fjernet fra naturen

Ikke mindre end 116.339 tomme Texaco dunke er blevet samlet i Polaroils returpantsystem, siden ordningen blev søsat i november 2019. Siden har man kørt en landsdækkende konkurrence om at indsamle flest dunke, og bygden Kangerluk løb med sejren og vandt en stor kaffemik.

Polaroils pantsystemkonkurrence sluttede den 1. oktober, og så sent som i fredags den 15. oktober offentliggjorte man vinderen af den store kaffemik; bygden Kangerluk. Alle byer og bygder var med i konkurrencen om at samle flest tomme dunke retur, og vinderen – der skulle findes ved flest returnerede dunke pr. indbygger – blev fejret med en kaffemik i Pilersuisoq Kangerluk, hvor vi streamede live på vores Facebookside fra stedet.

I alt 116.339 tomme dunke er afleveret tilbage. Det er rigtig mange tomme dunke, og Polaroils direktør, Githa Brask Olsen, er begejstret over at så mange er blevet returneret.

- Vi er utroligt glade og beærede over, at så mange i hele landet har taget del i konkurrencen og har taget ordningen til sig. I er alle med til at bevare en renere natur. Vi siger et stort tak til alle der har deltaget og håber, at de fortsat vil returnere dunke, selv om konkurrencen nu er slut, siger Githa Brask Olsen.

Man vil nemlig stadig få 3 kr. for hver tom texaco dunk, man afleverer tilbage, og KNI A/S vil gerne sige tak til alle, der har bidraget med at aflevere dunke og på den måde hjulpet vores prægtige natur.

Kangerluk-katersilluarnerpaaq-630px-02.jpg
Kaffemik i Pilersuisoq Kangerluk.

Kangerluk-katersilluarnerpaaq-630px-03.jpg
Avatannguaq Simonsen samler tomme dunke sammen og afleverer dem tilbage i den lokale Polaroil i Sisimiut, når posen er fyldt op.

KNI A/S • J.M. Jensenip Aqq. 2 • 3911 Sisimiut
T +299 86 24 44 • E info@kni.gl